“BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE İŞ İSTİHDAMI KAPASİTELERİNİN ARTTIRILMASI “BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA GENÇLER SERTİFİKALARINI ALDIRLAR.

“BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA

MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE İŞ İSTİHDAMI KAPASİTELERİNİN ARTTIRILMASI “BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA GENÇLER SERTİFİKALARINI ALDIRLAR.

 “BİR UMUT OL” PROJESİ KAPSAMINDA
10 Temmuz 2018 - 04:37

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek programı kapsamında  “Bir Hayata Dokun Derneği’nin birlikte yürüttüğü Madde Bağımlılığı Problemi ve İstihdam Edilebilirlik Kapasitelerinin Arttırılması amaçlı ‘Bir Umut Ol’ isimli projesi ilk meyvelerini verdi.

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nin hibe programı kapsamında Türkiye’de üçüncü, İzmir’de ise birinci seçilen ‘Bir Umut Ol’ projesi 15 ile 25 yaş aralığındaki gençlerin madde bağımlığını engellemek, sosyal hayata entegre etmek ve iş  istihdamı sağlamak amacını taşıyor. Bir Hayata Dokun Derneği Kurucu Başkanı Türkiye’nin akademik tek Sanat Terapisti Dr. Burcu Bostancıoğlu proje kapsamında dokunacakları hayatların yanı sıra başka yaşamların da bu karanlık süreçlerden uzak durmasını amaçladıklarını dile getirdi.

Bostancıoğlu, bu projenin amacının gençleri hayata bağlamak, topluma geri kazandırmak ve ötekileştirme kavramını ortadan kaldırmak için iş istihdamı yaratacak kanallar açmak olduğunu söyledi. Bu amaçla Denetimli Serbestlik kapsamındaki gençlere bilgisayarlı ön muhasebe, beden dili, güzel ve etkili konuşma sanatı eğitimleri verildi. İş istihdamı alanında mesleki eğitim kazanmaları adına Halk Eğitim Müdürlüğü- İŞKUR destekli hale getirilen projede 168 saatlik Bilgisayarlı Temel Muhasebe eğitimleri tamamlandı, gençler Halk Eğitim Merkezi onaylı sertifikalarını teslim aldılar. İzmir Denetimli serbestlik Müdürlüğü psikoloğu Makbule BULUTLUÖZ;  proje kapsamında emeği geçen herkese teşekkürlerini ileterek tüm STK’ları benzer projelerle bağımlılıkla mücadele kapsamındaki çalışmalara davet etti.

Proje kapsamında eğitimler devam ederken 2 gencin İzmir Ticaret Odası’nda İş başı Eğitim kapsamında stajyer olarak çalışması ve projedeki diğer gençlerin de yavaş yavaş iş olanakları kazanıp topluma geri kazandırılmasından onur duyduğunu belirten Bostancıoğlu’nun  yeni projeler hazırlığında olduğu öğrenildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum