40 yıllık hayalimiz gerçek oluyor

Naldöken Muhtarı Mustafa Özgen

40 yıllık hayalimiz gerçek oluyor

Naldöken Muhtarı Mustafa Özgen

40 yıllık hayalimiz gerçek oluyor
17 Ekim 2016 - 12:08

Bornova Belediyesi, ilçe sınırları içinde bulunan 45 mahallede yaptığı yatırımlarla yaşam standartlarını yükseltiyor. Vatandaşların istek ve taleplerini ‘Ortak Akıl’ ilkesi ile hayata geçiren Bornova Belediyesi’nin, Naldöken Mahallesi’nde yaptığı yatırımlar da devam ediyor. Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen son iki yıl içinde pek çok yatırım yapıldığını belirterek, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Özgen, “Mahallemizdeki gençlerin 40 yıldır istedikleri bir şey artık gerçekleşiyor. Herkesin ‘yapılamaz’ dediği futbol sahası Belediyemiz tarafından yapılıyor. Mahallelilerimiz de bir futbol takımı kurmak için harekete geçti. İşlemlerine başladık. Yakın zamanda futbol takımımız da hazır olacak” dedi.

 

“Ortak Akıl” ile hareket eden Bornova Belediyesi vatandaşlardan gelen istekler doğrultusunda mahallelere yatırımlar yapmaya devam ediyor. Bu anlayışla Naldöken’de de pazaryeri ve futbol sahasının yapımı için çalışmalar başladı. Futbol sahasının yapılacağı tepede bulunan alan için istinat duvarları örüldü. Amatör lig maçlarının da oynanabileceği standartlarda yapılacak olan saha en yakın zamanda tamamlanacak. Bu çalışmalar kapsamında daha önce mahalle arasında kalan pazaryeri modern bir alana kavuşacak. 2 bin 200 metrekarelik yeni pazaryeri 220 tezgah kapasiteli olacak. Öte yandan, Naldöken Mahallesi’nde aydınlatması yetersiz olan alanlar yeni takılan projektörlerle aydınlatılmaya başlandı.

Futbol takımı hazır

Son iki yıl içinde mahallelerine pek çok yatırımın geldiğini vurgulayan Naldöken Mahallesi Muhtarı Mustafa Özgen, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’ya teşekkür etti. Muhtar Özgen, “Mahallemizdeki gençlerin 40 yıldır istedikleri birşey artık gerçekleşiyor. Herkesin yapılamaz dediği futbol sahası Belediyemiz tarafından yapılıyor.  Saha çalışmalarının başlamasıyla mahalledeki vatandaşlar da bir futbol takımı kurmak için harekete geçti. Yakın zamanda futbol takımımız hazır olacak” dedi.

Mahalle sakinlerinin gece tedirginlik yaşadıklarını ifade eden muhtar Özgen, “Cumhuriyet Meydanımız ve Muharrem Candaş İlköğretim Okulu’nun civarında ışıklar yetersizdi. Özellikle çocukları okula giden vatandaşlarımız bu konuda çok şikayetçiydi. Okula ve çevresine Bornova Belediyesi tarafından yapılan ışıklandırmalarla bu sorun da çözüldü” diye konuştu.

Yeni ve modern parklar

Muhtar Mustafa Özgen yeni yapılan çocuk parkının da oldukça modern ve kullanışlı olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın rahat oynayabileceği alanlar sınırlıydı. Bu parkla beraber üç adet oyun parkımız oldu. Eski parklarımız da onarımdan geçirilerek yenilendi” dedi. Ayrıca mahallede bulunan düğün salonunun bakımının her sene belediye tarafından yapıldığını ifade eden Muhtar Özgen, masa ve sandalye sayılarının da arttırıldığını söyledi.

Aşure ikramı

Öte yandan Muharrem Ayı dolayısıyla Bornova Belediyesi tarafından aşure dağıtımı da yapılıyor. EVKA-3’deki Mutfak Atölyesi’nde eğitim alan kursiyerlerin yaptığı aşureler Naldöken Mahallesi’nde de dağıtıldı. Etkinlikte vatandaşları yalnız bırakmayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay vatandaşlara aşure ikram etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum