AKÇA HOLDİNG TÜRKİYE’NİN GURURU

Kuru meyve ihracatında gösterdiği başarılarla “Üzüm Kralı” ünvanına sahip Akça Holding’in Kurucusu Merhum Osman Akça, vefatının 16. yılında kabri başında anıldı.

AKÇA HOLDİNG TÜRKİYE’NİN GURURU

Kuru meyve ihracatında gösterdiği başarılarla “Üzüm Kralı” ünvanına sahip Akça Holding’in Kurucusu Merhum Osman Akça, vefatının 16. yılında kabri başında anıldı.

AKÇA HOLDİNG TÜRKİYE’NİN GURURU
12 Ekim 2016 - 03:31

Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, “Tarım, tekstil, enerji ve otomotiv sektöründe yurt içi ve dışında Egemiz’i gururla temsil ediyoruz. Babamızdan aldığımız bayrağı zirvede tutuyoruz” dedi.

 

1955 yılında üzüm ve pamuk ticaretine başlayarak holdingin temellerini atan merhum işadamı Osman Akça tarafından kurulan Akça Holding, Türkiye’nin alanında en büyük üretici firmaları arasında yer alıyor. Vefatının 16. yılında çeşitli etkinliklerle anılan merhum iş adamı Osman Akça, holdingin bugünkü başarısında en büyük etkeni oluşturuyor. Akça Holding A.Ş.’ye bağlıOsman Akça Tarım Ürünleri A.Ş., Menderes Tekstil A.Ş., Akça Enerji A.Ş., Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş., Smyrna Tarım Ürünleri A.Ş., Akça Solar A.Ş, Tan Elektrik A.Ş., grubun önde gelen şirketleri arasında bulunuyor.

 

Akça Holding A.Ş., tarım, tekstil, enerji ve otomotiv sektöründe başarılı faaliyetleri ile öne çıkarken güçlü finansal alt yapısı, 10 bine yakın çalışanı ile özellikle tekstil alanında dünyanın önde gelen firmalarıyla çalışıyor.

 

Akça Holding A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Göksan liderliğinde üçüncü kuşak aile üyelerinin de katılımıyla yükselişini sürdüren kuruluş, Osman Akça Tarım Ürünleri A.Ş. ile her yıl kuru meyve üretim ve ihracatında Türkiye şampiyonluğunu elden bırakmıyor. Holding’in en genç şirketlerinden Aktur Araç Muayene İstasyonları A.Ş. ise TÜV-TÜRK’ün en büyük iş ortağı. Aktur, İzmir, Aydın, Denizli ve Manisa’daki merkezlerinde ülkemizdeki araçların %13’ünün mueyenesini gerçekleştiriyor.

 

Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Akça, holdingin başarısında çalışanlarıyla bütünleşmenin ve tecrübeli yönetim kadrosunun önemli rol oynadığını belirterek “Kurucumuz merhum Osman Akça, başarılarımızın devamı için bize iki öğütte bulunmuştu: ‘Disiplinli çalışmak ve zamanı iyi kullanmak’. Biz de babamızdan aldığımız emaneti bizden sonraki kuşaklara aynı güvenle bırakmak, ülke ekonomisine olan katkımızı her geçen gün daha ileriye taşımak için var gücümüzle çalışmaktayız. Tüm çalışanlarımıza bağlılıkları ve özverili gayretleri için bir kez daha teşekkür ederim. Babamızı rahmetle anıyoruz” dedi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum