Bostanlı Deresi aşıldı

Büyükşehir Belediyesi, tramvay için 150 tonluk çelik köprü kurdu

Bostanlı Deresi aşıldı

Büyükşehir Belediyesi, tramvay için 150 tonluk çelik köprü kurdu

Bostanlı Deresi aşıldı
21 Mart 2017 - 17:05

Bostanlı Deresi aşıldı İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Tramvayı güzergahındaki Bostanlı Deresi üzerinde kurulan 37 metrelik köprünün montajını üç gün gibi kısa bir sürede tamamladı.

 

 

150 ton ağırlığındaki çelik köprünün kurulmasıyla birlikte Alaybey-Mavişehir arasındaki bağlantı da sağlanmış oldu. Ocak ayından itibaren Mavişehir-Bostanlı arasında test sürüşlerine başlanan Karşıyaka Tramvayı'nda önemli bir eşik daha geçildi. Tramvayın Bostanlı Deresi'ni aşarak oradan Alaybey'e kadar ulaşmasını sağlayacak 37 metre uzunluğundaki çelik köprünün montajı tamamlandı.

 

 İzmir Büyükşehir Belediyesi, üretimi 15 gün süren 150 ton ağırlığındaki köprünün montajını ise sadece üç günde bitirdi. 9 metre genişliğindeki çelik köprü üzerine gidiş-dönüş olmak üzere 2 hat ve 1 adet makas monte edilecek. 14 durak olarak planlanan 8.8 kilometrelik Karşıyaka tramvay hattı, Alaybey’den başlayıp gidiş ve geliş olmak üzere sahil boyunca devam ederek, Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu'na kadar olan kesimde deniz tarafından çift hat çalışacak. Buradan sonra deniz ve kara tarafında 2 ayrı hat olarak devam edecek tramvay, Bostanlı Deresi Köprü bölgesinde birleşerek Cengiz Topel ve Selçuk Yaşar caddelerinden Cahar Dudayev Bulvarı’na çıkıp güzergahını Mavişehir İZBAN Deposu bitimindeki Ataşehir İstasyonu’nda tamamlayacak

YORUMLAR

  • 0 Yorum