CHP'den Muharrem İnce yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muharrem İnce'nin Belediye Başkan adaylığı iddialarını değerlendirdi. Torun, "Muharrem İnce’nin ‘öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olmam’ demesi doğru değil" dedi.

CHP'den Muharrem İnce yorumu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Muharrem İnce'nin Belediye Başkan adaylığı iddialarını değerlendirdi. Torun, "Muharrem İnce’nin ‘öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olmam’ demesi doğru değil" dedi.

CHP'den Muharrem İnce yorumu
31 Ekim 2018 - 10:02

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yerel seçim tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Muharrem İnce'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi için başkan adaylığı iddialarını da değerlendiren Torun, "Cumhurbaşkanı adayı olmuş Muharrem İnce’nin İstanbul için aday olmasının doğruluğu tartışılır. Muharrem İnce’nin ‘öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olmam’ demesi doğru değil" ifadelerini kullandı.

Habertürk'ten Kübra Par'ın haberine göre, Torun'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul, Ankara ve İzmir bizim için çok önemli. Kesinlikle bu 3 kentimizin CHP’li belediye olmasını istiyoruz. Büyük kentlerde aday profili çok önemli ve buralarda seçim almamız çok az oy farklarıyla olacak. Ya az oyla kaybedeceğiz ya da az oyla kazanacağız. O yüzden çalışmalarımızı daha detaylı ve daha dikkatli yapmamız lazım. Aralık ayı içerisinde açıklanacağını düşünüyorum.”

-Muharrem İnce’yi aday gösterecek misiniz?

“Aday olursa değerlendiririz. Sonuçta herkesin aday adayı olma hakkı var. Aday adayı olduğunda elbette ki yetkili kurullar adaylığını değerlendirir.

Hiç kimseye karşı değiliz. Geçmişle ilgili bir değerlendirmemiz yok; kiminle başarılı olabileceğimize bakıyoruz. “Bir oyu kiminle daha fazla alabiliriz?” ve “O seçimi nasıl kazanabiliriz?” diye düşünüyoruz.

Cumhurbaşkanı adayı olmuş bir kişinin şu anda aday olmasının ne kadar doğru olacağı tartışılır ama bunun kararını tek başıma veremem. Ona yetkili kurullar karar verir.

Parti meclisinden ön seçim veya başka bir yöntemle ilgili karar çıkabilir. Bir insan eğer İstanbul’u yöneteceğini düşünüyorsa, seçimi kazanacağına inanıyorsa ve böyle bir noktada sorumluluk almak istiyorsa aday adayı olduğunu açıklar. Yoksa “Öyle olursa aday olurum, böyle olursa aday olmam” demeyi doğru bulmam.”

-Muharrem İnce, “Biz seçimi aday açıklandığım gün, ‘Gel bakalım Muharrem’ ile kaybettik. Çift başlı görüntü verdik” dedi. Bu sözlerine ne dersiniz?

“Muharrem İnce başarılı olacağını düşündüğümüz bir Cumhurbaşkanı adayımızdı. Ama istediğimiz neticeyi alamadık. Bundan sonra geçmişe dönük değerlendirme yapmak gündemi işgal etmekten başka bir şey değil. Bunun tartışması seçimden sonra yapılmalıydı. Bugün artık önümüzde bir yerel seçim var ve biz bu seçime odaklanmak durumundayız. Önümüzdeki süreci nasıl daha iyi yönetebileceğimizin peşinde olmalıyız. Muharrem İnce de CHP’nin bir değeridir, onun da katkılarına ihtiyacımız var. Toplumda güven yaratacak, toplumu heyecanlandıracak çalışmalara devam edersek daha iyi olur diye düşünüyorum.”

-İstanbul için Muharrem İnce dışında adı geçen güçlü adaylar var mı?

“Şu anda süreç devam ediyor. Böyle bir sorumluluğu almak isteyen ama süreci takip eden adaylar mutlaka vardır. Bu geçmişte de böyle olmuştur. Bunlar önümüzdeki süreçte ortaya çıkar. Ortak akılla davet edilecek bir isim de olabilir. İsmi ön plana çıktığında, CHP’den aday olduğunda kesinlikle seçimi kazanabilecek, herkesin kabul ettiği, herkesin olumlu baktığı biri olur ve o da aday gösterilir. Geçmiş adaylardan Nurettin Sözen, belki tanınmayan bir isimdi ama geldi ve seçimi aldı. Seçimi az farkla kaybeden adaylarımız da oldu. Burada tabii ki mutlaka seçimi kazanacak aday profilini önde tutarken, İstanbul’u kazanacak formülü, stratejiyi de oluşturmak lazım.”

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum