En prestijli ayakkabı aranıyor

SHOEXPO İzmir 2018 kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması “Prestij” temasıyla yapılacak. Son başvuru tarihi 19 Mart olan yarışmayla ayakkabı sektörüne yeni tasarımcılar ve ticari ivme kazandırmak hedeflendi.

En prestijli ayakkabı aranıyor

SHOEXPO İzmir 2018 kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması “Prestij” temasıyla yapılacak. Son başvuru tarihi 19 Mart olan yarışmayla ayakkabı sektörüne yeni tasarımcılar ve ticari ivme kazandırmak hedeflendi.

En prestijli ayakkabı aranıyor
14 Şubat 2018 - 11:33

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenen SHOEXPO-43. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı, bu yıl 24-28 Nisan 2018 tarihlerinde fuarizmir’de gerçekleşecek. Gelecek sezon modellerinin vitrinlerden önce sergileneceği Shoexpo, ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, tasarımları, modelleri görme olanağı sunacak. Yerli ve yabancı satın alımcıların üreticilerle bir araya geleceği fuarda sektöre pek çok tasarımcı kazandıran Uluslararası Tasarım Yarışması’nın da üçüncüsü gerçekleşecek.

       Prestij yaratan tasarım ve tasarımcılar

İlk yılında “Ege Rüyası”, ikinci yılında ise “Transform” (Dönüşüm) temasıyla yapılan, yüzlerce başvuruyla sektörde ilgi ve heyecan uyandıran “Uluslararası Ayakkabı Yarışması” bu yıl “Prestij” temasıyla gerçekleşecek. Tasarımcılar, hem günlük yaşamda hem de iş yaşamında insanın doğasından gelen prestij arayışına yanıt verecek tasarımlar ortaya çıkarmak ve birinci olmak için yarışacak.

         

Son başvuru tarihi 19 Mart

Yarışmaya katılacak olan tasarımcıların hazırladığı yarışma başvuru dosyaları; elden, posta ya da kargo ile en geç 19 Mart 2018’de, saat 17:00’a kadar İZFAŞ’a teslim edilmiş olacak. Yarışmacılar üç adet ayakkabı tasarımının yer aldığı koleksiyonlar ile başvuru yapacak. Jüri tarafından 22 Mart’ta yapılacak ön elemenin ardından “Kadın” ve “Erkek” ayakkabısı kategorilerinde 10’ardan toplam 20 finalist belirlenecek. Final aşamasında tasarımcılar, koleksiyonları içerisindeki tasarımlarından seçecekleri bir çift ayakkabıyı üretecek. Finale kalan tasarımlardan birincisi, 43. Shoexpo - İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı’nın ilk gününde, 24 Nisan 2018 tarihinde belli olacak. Tasarım Yarışması sonrasında birinci olan tasarım 10 bin lira ödül kazanacak. İkinci olan tasarıma 7 bin 500 lira, üçüncü tasarım da 5 bin lira ödül almaya hak kazanacak.

Jüride kimler var?

Yarışmanın jürisinde Tasarımcı Gökhan Talay, İzmir Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Ender Bulgun, Tasarımcı Niyazi Erdoğan, Tasarımcı Ahmet Baytar, Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarım Bölümünden Yrd. Doç. Öznur Enes, Lif Sanatçısı, Tasarımcı Prof. Suhendan Özay Demirkan, Vinicci Ayakkabı Marka Kurucusu Bircan Aykut, Bay Haldun Marka Kurucusu Yaşar Haldun Güzel, Tasarımcı Sertaç Delibaş, Neslihan Canpolat Marka Kurucusu Neslihan Canpolat ve Trendyol Ayakkabı satın alma Yöneticisi Şeyma Bilge yer alıyor.
Amaç sektöre ve genç yeteneklere katkı.

“3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması”, Türkiye’de ayakkabıcılık sektörüne genç tasarımcılar katmayı hedeflerken, sektöre ticari anlamda ivme kazandırmayı, sektörü yeni tasarımlar ile güçlendirmeyi, uluslararası pazarlarda moda ve trend yaratabilecek özgün tasarımları ortaya çıkarmayı, teşvik etmeyi, sektörün rekabet gücünü artırmayı, ayakkabı sektöründe yenilikçi ve özgün tasarımcı kimliğinin güçlenmesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum