Festivale, 5 günde 20 bin kişi katıldı

İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan 18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 7-12 Kasım tarihleri arasında

Festivale, 5 günde 20 bin kişi katıldı

İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan 18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 7-12 Kasım tarihleri arasında

Festivale, 5 günde 20 bin kişi katıldı
21 Kasım 2017 - 13:59

İzmir’in uzun soluklu tek uluslararası sinema etkinliği olan 18’inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali 7-12 Kasım tarihleri arasında, 3 merkezde bulunan 5 salonda izleyicisiyle buluştu. Festivali, 5 günde 20 bin kişi takip etti, salonlar doldu. Başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleşen festival 12 Kasım’da sona erdi.
Festivalde ulusal ve uluslararası yarışma bölümlerinde 38 film, en iyi kurmaca, en iyi belgesel, en iyi deneysel ve en iyi animasyon kategorilerinde dağıtılacak olan, toplamda 11 Altın Kedi Ödülü için yarıştı. 42 ülkeden 400 film 5 ayrı salonda ücretsiz olarak gösterildi.

Muhteşem Açılış

18.Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen muhteşem açılış gecesi ile başladı. Sinemaseverlerin sabırsızlıkla beklediği, ulusal ve uluslararası dallarda Altın Kedi Ödülleri için yarışacak filmlerin gösterileceği festivalin açılış gecesi renkli görüntülere sahne oldu. Birbirinden ünlü konuk sanatçı ve yönetmenlerin katıldığı açılış gecesinde Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi bahçesine kurulan film platosunda kısa film sahneleri çekildi. Festival açılışına katılan davetliler ünlü sanatçı Su Soley’in verdiği doyumsuz konserle unutulmaz bir gece yaşadı.
Festival açılış gecesine ünlü yönetmen Tunç Başaran, Selma Güneri, Yusuf Sezgin, Biket İlhan, Aytekin Çakmakçı, Irmak Ünal, Hatice Aslan, Harika Uygur, Andras Muhi, Ali Düşenkalkar ve kısa film festivali yarışma filmlerinin yönetmenleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışan filmlerinin kısa tanıtımlarının ardından Festival Direktörü Yusuf Saygı, İzmir’e layık bir festival gerçekleştirdiklerine inandıklarını belirtirken, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’ya teşekkür etti.

Sinema Meraklıları Buluştu

Festivalde, film gösterimleri ve yönetmen söyleşilerinin dışında birçok atölyeler ve etkinlikler gerçekleşti. Oyunculuk, kısa film pazarlaması, sinema yazarlığı, dijital sinema, ses teknik ve cast direktörlüğü üzerine atölye çalışmaları da meraklılarıyla buluştu.
Gösterim merkezlerinin dışında, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi, Ege Üniversitesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde de finalist filmler öğrencilerle buluştu. Bu gösterimler sırasında düzenlenen oylama ile belirlenen filme Migros Gençlik Ödülü takdim edildi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

18.'inci Uluslararası İzmir Kısa Film Festivali sona erdi ve Altın Kedi Ödülleri tarihi İzmirHavagazı Kültür Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle takdim edildi.
Renkli ödül töreni İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlendi. Akşamın sunuculuğunu, daha önce de festivale büyük destek veren oyuncu Hakan Bilgin üstlendi. Törende 14 kategoride Altın Kedi ödülleri sahiplerini buldu.
ÖDÜLLER - ULUSAL KURMACA
Altın Kedi için ulusal kategoride yarışan filmler jüri başkanı Handan İpekçi ve diğer jüri üyeleri Harika Uygur, Ali Düşekalkar, Deniz Çakır, Aziz İmamoğlu ve Aytekin Çakmakçı tarafından değerlendirildi.

Altın Kedi En İyi Film Ödülü
Toprak
Yönetmen Onur Yağız (11dk.)

Altın Kedi En İyi İkinci Film Ödülü
Kapan.
Yönetmen Korhan Günay (8 dk.)

Altın Kedi En İyi Üçüncü Film Ödülü
Bir İş Görüşmesi. Yönetmen Alkım Özmen (15 dk.)

ÖDÜLLER - ULUSLARARASI KURMACA
Altın Kedi için uluslararası kategoride yarışan filmler jüri başkanı András Muhi ve diğer jüri üyeleri Alev Fatoş Parsa, Sali Saliji – Sallini ve Murat Tolga Şen tarafından değerlendirildi.

Altın Kedi En İyi Film Ödülü
Heyvan (Animal)
Yönetmen Bahram Ark, Bahman Ark (15 dk. Iran)

Altın Kedi En İyi İkinci Film Ödülü
Limbo
Yönetmen Konstantina Kotzamani (29 dk. Fransa)

Altın Kedi En İyi Üçüncü Film Ödülü
8 Minutes
Yönetmen Giorgi Gogichaishvili, Davit Abramishvili (13 dk. Gürcistan)

Festival’de Altın Kedi’ye değer görülen diğer ulusal yapımlar da şöyle;

Altın Kedi En İyi Belgesel Ödülü
Uzaktaki Kadın. Yönetmen
Özgür Demirci (14 dk.)

Altın Kedi En İyi Animasyon Ödülü
Vadi
Yönetmen Can Erkan, Salih Toprak (10 dk.)

Altın Kedi En İyi Kurmaca Ödülü
Elli Altı
Yönetmen Dilara Şahin (8 dk.)
Altın Kedi En İyi Kurgu Ödülü
Toprak
Yönetmen Onur Yağız (11dk.)

Altın Kedi En İyi Görüntü Ödülü
Beyoğlu Sineması
Yönetmen Ömer Ferhat Özmen (15min)

Altın Kedi En İyi Umut Vaat Eden Genç Oyuncu Ödülü
Orhan Öztokat. Mümkün Hayatların En Güzeli. Yönetmen Derin Biricik (17min)
Ve
Altın Kedi En İyi Umut Vaat Eden Genç Oyuncu Ödülü
Miray Şahin. Tel. Yönetmen Berkay Hasbay (15min)

Festival’de üniversite öğrencilerinin oyları ile belirlenen Migros Gençlik Ödülü ise yönetmen Serpil Altın’ın, Yüzme Öğreniyorum adlı filmine verildi.
Bu sene rekor sayıda başvuru alan festivalde 42 ülkeden, kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel dallarda 400 kısa filmin gösterildiği 18’inci İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, başta Kültür Bakanlığı, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Sinema Genel Müdürlüğü olmak üzere, Buca Belediyesi, Konak Belediyesi, Bornova Belediyesi, Karşıyaka Belediyesi ve Fransız Kültür Merkezi'nin katkılarıyla gerçekleşti.


YORUMLAR

  • 0 Yorum