FEYZİOĞLU: OHAL, MİLLİ İRADEYİ TUTSAK ALMIŞ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, OHAL KHK’larının hukuk devletine verdiği zararın altını çizerek, “Ülkeyi yönetenler OHAL’i,

FEYZİOĞLU: OHAL, MİLLİ İRADEYİ TUTSAK ALMIŞ

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, OHAL KHK’larının hukuk devletine verdiği zararın altını çizerek, “Ülkeyi yönetenler OHAL’i,

FEYZİOĞLU: OHAL, MİLLİ İRADEYİ TUTSAK ALMIŞ
09 Aralık 2017 - 20:55

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, OHAL KHK’larının hukuk devletine verdiği zararın altını çizerek, “Ülkeyi yönetenler OHAL’i, ilan edilme sebebi olan terörle mücadeleden çıkartmış ve kolay, basit ama demokratik olmayan bir yönetim biçimi olarak bağırlarına basmış durumdalar.

Milli iradeyi hedef alan, Meclis’i bombalayan teröristlere karşı ilan edilmiş olan OHAL, doğrudan doğruya milli iradeyi tutsak almış durumda” dedi.
10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla Türkiye Barolar Birliği İnsan Hakları Merkezi tarafından “İnsan Hakları Elden Gitmeden” adlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan TBB Başkanı Feyzioğlu, insan hakkı ihlalleriyle mücadele en etkili yolun hukuk olduğunun altını çizdi.


“VATAN HAMASETLE SEVİLMEZ, GÖREVİNİ İYİ YAPARAK SEVİLİR”
Türkiye’nin Ortadoğu’da yaşanan yangının etkisi altında olduğuna dikkat çeken Feyzioğlu, “Türkiye Cumhuriyeti’nin temel ilkelerinden uzaklaşmanın ve tüm dünya için bir çıkış yolu olan ‘yurtta barış, dünyada barış’ felsefesinin bir sığ ve pasif dış politika olarak nitelendirilmesinin bedelini bugün 80 milyon olarak hep birlikte ödüyoruz” ifadelerini kullandı.
Yaşanan tüm zorlukların hukuk ve insan hakları mücadelesinden alıkoymadığını, Türkiye Barolar Birliği’nin, baroların ve avukatların Türkiye’nin dört bir köşesinde mücadeleye devam ettiğini söyleyen Feyzioğlu şöyle konuştu:
“Vatan, hamasetle sevilmez. Vatan, görevini iyi yaparak sevilir. Bizim hak mücadelemiz, hukukun üstünlüğü mücadelemiz, çoğulcu-katılımcı demokrasiyi inşa etmek için yürüttüğümüz mücadelemiz bir vatan mücadelesidir.”
TAHİR ELÇİ VE ALİ GÜNDAY’I UNUTMADI
Feyzioğlu, konuşmasında, katledilen baro başkanları Av. Tahir Elçi ve Av. Ali Günday hakkında ise şunları söyledi:
“Şiddete karşı göğsünü siper ettiği sırada, ‘Burada silah istemiyoruz, şiddet istemiyoruz’ cümlesini tamamladığı anda hain bir kurşunla katledilen, dostum demekten mutluluk duyduğum Diyarbakır Baro Başkanımız Avukat Tahir Elçi’yi rahmet ve özlemle anıyorum. Aynı şekilde Türkiye’yi karıştırmak isteyen bir meczubun görevi başında yıllar önce katlettiği Gümüşhane Baro Başkanımız Avukat Ali Günday’ı da rahmetle anıyorum.”
Feyzioğlu’nun konuşmasının ardından TBB İnsan Hakları Merkezi tarafından video gösterimi ve yaşanan hak ihlallerine ilişkin rapor sunuşu yapıldı.*


YORUMLAR

  • 0 Yorum