rnKarşıyaka’nın Amazonları

Karşıyakalı kadınlar haklarını savunacak!

rnKarşıyaka’nın Amazonları

Karşıyakalı kadınlar haklarını savunacak!

rnKarşıyaka’nın Amazonları
21 Aralık 2016 - 15:14

Kadına yönelik şiddet ve istismar olaylarının önüne geçmek ve farkındalık yaratmak için çalışmalar yürüten Karşıyaka Belediyesi, 60 kadına 4 ay boyunca insan hakları ve hukuk eğitimi verdi. Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı (KİHEP) kapsamında gerçekleşen eğitimi tamamlayan kadınlar, sertifikalarını Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar’ın elinden aldı.

SOSYOLOGLAR ANLATTI

Karşıyaka Belediyesi, kadınlara yönelik hak ihlallerini ortadan kaldırmak, anayasal kazanımlar konusunda bilinç oluşturmak ve sosyal destek sağlamak adına kapsamlı bir eğitim programına imza attı. Kadının İnsan Hakları - Yeni Çözümler Derneği’nin hazırladığı “Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı” (KİHEP) kapsamında, 60 Karşıyakalı kadına insan hakları ve hukuk eğitimi verildi. Karşıyaka Belediyesi’nde görev yapan üç sosyolog tarafından Üretici Kadın Kooperatifi, Mustafa Kemal Mahalle Merkezi ve Nergiz Mahalle Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitimler 16 hafta sürdü. 

HAK, EŞİTLİK, ÖRGÜTLENME

Katılımcılar, kadının insan hakları ve bu haklarla ilgili ulusal yasalar ve evrensel normlar konusunda bilgilendirildi. Eşit vatandaşlar olarak haklarından haberdar olmaları sağlandı. Kadınların, kendilerini yerel ve ulusal düzeyde toplumsal değişim için aktif bireyler olarak görmeleri adına farkındalık yaratıldı. Sorunların çözümünde seferber olmalarına yardım edecek, kişisel ve kolektif tabanda örgütlenme becerilerini geliştirmelerine destek verildi. Kadınlardan büyük ilgi gören eğitimlerin devam edeceği de belirtildi.

“İKİ ADIM GERİDE DEĞİL, YANI BAŞIMIZDA”

Eğitim sonunda düzenlenen törenle katılımcılara sertifikalarını takdim eden Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Toplumumuzun temel taşı olan, Cumhuriyetimizin kuruluşunda büyük emekleri bulunan Türk kadını, günümüzde maalesef sosyal yaşamın, iş ve siyaset dünyasının uzağında tutulmak isteniyor. Son yıllarda Türkiye’nin içinde bulunduğu sarmalda siyasetçilerin kadına bakışı toplumun da kadına bakışını değiştirdi. Kadın cinayetleri ve şiddet gittikçe artış gösterdi. Kadınlar haklarını unuttu, kendilerini savunamayacak duruma getirildi. Bu eğitim çalışması ile amacımız kadının insan haklarını hatırlatmaktır. Artık Karşıyakalı kadınlar hakkını hukukunu korurken daha bilinçli olacak. Daha fazla kadına bunu yansıtmak için de çalışmaya devam edeceğiz. Eğitmenlere ve katılımcılarımıza çok teşekkür ediyorum. İki adım gerimizde değil, yanı başımızda olan, kol kola yürüdüğümüz kadın yol arkadaşlarımızı sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi. 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum