Katar'dan flaş Türkiye açıklaması

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Türk askerinin Katar'a tüm bölgenin güvenliği için geldiğini söyledi

Katar'dan flaş Türkiye açıklaması

Katar Dışişleri Bakanı Al Sani, Türk askerinin Katar'a tüm bölgenin güvenliği için geldiğini söyledi

Katar'dan flaş Türkiye açıklaması
08 Haziran 2017 - 17:31

Körfezdeki komşuları tarafından 'teröre destek' olduğu gerekçesiyle diplomatik ablukaya alınan Katar'da Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Thani önemli açıklamalar yaptı.

Katar'ın başarılı ve ileri olması nedeniyle izole edildiğini söyleyen Al Thani, krizin tüm bölgenin istikrarına zarar verdiğini belirtti. Al Thani, "Diplomasi hala bizim önceliğimiz. Gıda durumu konusunda endişeli değiliz. Bu şekilde sonsuza kadar yaşayabiliriz. Bu çeşit bir düşmanlığı, düşman ülkelerden bile görmemiştik. Henüz ortaya konulan bir talep yok, bunları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.
 

"TÜRK ASKERİ TÜM BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ"


Bu krize asla askeri bir çözüm getirilemeyeceğinin altını çizen Al Thani, "Katar'daki ABD üssünün fonksiyonu konusunda herhangi bir değişiklik düşünmüyoruz. Katar ordusunun konumlanmasında da herhangi bir değişiklik olmayacak. Türk birliklerinin gelmesi tüm bölgenin güvenliği için önemli." ifadelerini kullandı.
 

DİPLOMATİK KRİZ 


Suudi Arabistan, Mısır, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Yemen, Libya, Maldivler, Moritanya ve Mauritius Katar'la tüm diplomatik ilişkilerini koparmıştı. Bu ülkelere, dün gece Senegal de katıldı. Söz konusu ülkeler, Katar'a hava sahalarını kapattı, ülkelerindeki Katar vatandaşlarını sınır dışı etme kararı aldı.
 

ÇAD BÜYÜKELÇİSİNİ GERİ ÇAĞIRDI



Ürdün ve Cibuti ise, Katar'la diplomatik ilişki seviyesini düşüren ülkeler.

Afrika ülkesi Çad, bugün Katar'daki büyükelçisini geri çağırdı.

Katar karşıtı ittifakın önemli üyesi Birleşik Arap Emirlikleri, bugün posta hizmeti servisini de kesti

YORUMLAR

  • 0 Yorum