ROBOTLAR CAN DOSTLAR İÇİN

Genç mucitler “Hayvanlar:Yaşam Ortaklarımız” projesi kapsamında robotlar tasarlayıp, programlayacak

ROBOTLAR CAN DOSTLAR İÇİN

Genç mucitler “Hayvanlar:Yaşam Ortaklarımız” projesi kapsamında robotlar tasarlayıp, programlayacak

ROBOTLAR CAN DOSTLAR İÇİN
19 Şubat 2017 - 02:12

Bilim Kahramanları Derneği’nin İZFAŞ desteğinde gerçekleştirdiği Bilim Kahramanları Buluşuyor FLL (First Lego League)  Turnuvaları’nın İzmir buluşması yarın (18 Şubat) başlıyor.

18-19 Şubat tarihlerinde Fuar İzmir’de  Bilim Kahramanları Derneği tarafından “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adı altında gerçekleşecekFIRST LEGO League Turnuvaları’na dokuz ilden katılacak gençler “Hayvanlar: Yaşam Ortaklarımız” temasıyla hazırladıkları projelerini sunacak.

13. Sezon Türkiye Turnuvaları’nda Antalya, Aydın, Burdur, Denizli, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa ve Muğla’dan yaklaşık bin 500 genç buluşuyor.

Turnuvaya 9-16 yaş arası, 4-10 kişilik takımlar katılacak.

Gençlere bilim ve teknolojiyi sevdirirken, onların sosyal sorumluluklarının farkında olan, takım çalışması yapabilen, çevresine, doğaya ve topluma duyarlı birer birey olmalarına katkı sağlamayı amaçlayan turnuvaya 72 takım katılıyor. Genç mucitler, proje üretip geliştirirken, tasarlayıp programladıkları robotlarla temaya uygun görevleri de tamamlamaya çalışacak.

Takımların kazan-kazan motivasyonuyla projelerini sunduğu turnuvada, paylaşım ve kutlama ön planda.

Özgün Çözümler Üretiyorlar

Dünyada seksen ülkede düzenlenen FLL etkinliği; tematik, bilimsel, süreç ve takım çalışması odaklı bir turnuva olarak her yıl daha fazla katılımcı ve gönüllü ile hayata geçiriliyor.

Turnuvalara katılan takımlar, iki, üç ay öncesinden çalışıp; robot tasarlayarak, program yazıyor. Yaptıkları araştırmalarla özgün çözümler üreten, sunumlar yapan gençler, süreç içinde kazan-kazan tavırları içselleştirerek kullanıyor ve yayıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum