rn"Vatan Size, Aileniz Bize Emanet!

Karşıyaka'dan başladı, çığ gibi büyüdü!

rn"Vatan Size, Aileniz Bize Emanet!

Karşıyaka'dan başladı, çığ gibi büyüdü!

rn"Vatan Size, Aileniz Bize Emanet!
20 Temmuz 2017 - 14:59

Karşıyaka Belediyesi, Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi ve Karşıyaka Kent Konseyi tarafından; vatanın dört bir yanında görev yapan askerlere ve geride bıraktıkları ailelerine destek vermek amacıyla başlatılan “Vatan Size, Aileniz Bize Emanet” projesinde, 7 ay gibi kısa sürede 2 bin 500 askere ulaşıldı. Aralık'tan bu yana, Suriye ve Güneydoğu’daki askerlerimize moral kolilerinin yanı sıra binlerce mektup gönderildi. Projeye, onlarca sivil toplum kuruluşu ve bine yakın gönüllü vatandaş katıldı.


ÖRNEK PROJE

Karşıyaka Belediyesi ve Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi’nin, çatışma bölgelerinde canı pahasına görev yapan askerler ile ailelerine destek olmak amacıyla, ülkeye örnek olacak bir adım atarak başlattığı “Vatan Size, Aileniz Bize Emanet” projesi, kısa sürede çığ gibi büyüdü. Karşıyaka Kent Konseyi ve sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yapılarak sürdürülen proje kapsamında, 7 ayda, farklı bölgelerde terörle mücadele eden 2 bin 500 askere ‘moral paketleri’ gönderildi. Onlarca sivil toplum kuruluşu ile başta anaokulu öğrencileri olmak üzere bine yakın vatandaş 'moral kolilerine' katkı sundu. Karşıyaka'nın farklı yerlerine konulan sandıklarda binlerce mektup toplandı.


“BİNLERCE MEKTUP, HEDİYE VE ÇÖREK...”

Paketlerde; ev yapımı çörekler, çocukların kaleminden resimler, el yazısı mektuplar, kitaplar ve manevi değere sahip özel hediyelere yer verildi. Proje süresince, binlerce askere ulaşılması hedefleniyor. Projenin ikinci ayağında ise askerlerin, 'bize' emanet ettikleri eş ve çocuklarına manevi destek sağlanıyor. 7 gün 24 saat hizmet veren irtibat noktaları aracılığıyla, sağlık hizmetleri ile psikolojik destek sunuluyor. Moral gezileri düzenleniyor.


TÜRKİYE’Yİ AYDINLATACAK

Ulusal birliği güçlendirecek bu projeyle, Karşıyaka’dan Türkiye’yi aydınlatacak bir ışık yaktıklarını söyleyen Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar “Bu proje vatanı ve milleti için canını ortaya koyan güvenlik güçlerimize duyduğumuz sonsuz minnetin, toplumsal bir ifadesidir” dedi.

 

MİLLETÇE MÜCADELE İÇİN...

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Karşıyaka Şubesi Yönetim Kurulu adına Başkan Turgay Erdağ da projenin çıkış noktasını “Güvenlik görevlilerimiz şehit olduktan sonra cenazelerinde üzülmek yerine, icra ettikleri zorlu ve kutsal görevleri süresince onlarla el ele, omuz omuza olma isteği" olarak açıkladı ve projeye destek olan başta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımıza teşekkürlerini sundu.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum