BÖYLE BUCA DOSTLAR BAŞINA

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, proje tanıtım toplantısının ardından Bucalı

BÖYLE BUCA DOSTLAR BAŞINA

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, proje tanıtım toplantısının ardından Bucalı

BÖYLE BUCA DOSTLAR BAŞINA
24 Şubat 2019 - 10:51

AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, proje tanıtım toplantısının ardından Bucalı muhtarlar, ilçedeki sivil toplum kuruluşları ve Ak Parti teşkilatları ile bir araya geldi. Başkan Arslan, “5 yıllık dönemin ardandan Buca’ya gelenler ‘böyle Buca dostlar başına’ diyecekler. Zaten yapamazsam 5 yılın sonunu beklemeden istifa edeceğimi noter onayı ile taahhüt ettim” dedi.

 

“Böyle Buca Dostlar Başına” konsepti ile 9’u İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci’ye, 50’si de kendisine ait olmak üzere toplam 59 projeyi önce basın aracılığıyla kamuoyuna tanıtan Ak Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, akşam saatlerinde de Bucalı muhtarlar, STK’lar ve Ak Parti teşkilatları ile bir araya geldi.

Noter onaylı ‘Buca Cezaevini kaldırma’ atağı ile Türkiye’nin gündemine gelen Arslan, bir kez daha bu sözünü tekrarlayarak, “Buca halkı bana emaneti teslim ederse, 21 Kasım 2022 tarihine kadar Buca Cezaevini bulunduğu yerden kaldıracağım. Bir şey daha yapacağım; belediyenin tüm gelir gider hareketlerini 3 ayda bir bütün detayları ile Buca halkımızla paylaşacağım. Bunları sadece sözlü olarak sizlere anlatmıyorum. Cuma günü Buca 24. Noterine gidip, bu sözlerimi yerine getiremezsem, 5 yıllık dönemin sona ermesini beklemeden derhal istifa edeceğimi, taahhüt ettim. Buna ilişkin Noter belgesini basınımızla ve Buca halkımızla paylaştım” diye konuştu.

Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, daha sonra görsel bir sunumla 59 projeyi tek tek tanıtarak Buca için hedefledikleri değişimi anlattı. Proje sunumu sırasında sık sık alkışlanan Arslan’a sivil toplum örgütlerinin başkanlarından da tam destek geldi.

ARTIK O CEZAEVİ KALKACAK!

Buca cezaevine artık Buca’nın tahammülü kalmadığını belirten Arslan, “Noterde söz verip, yapamazsam istifa ederim dediğim projelerimden birisi budur. İlçemizin artık bu cezaevine tahammülü kalmadı. Buca’nın trafik sorununu çözecek alternatif yollar da cezaevi engeline takılıyor. Üstelik, ilçenin tam ortasında 75 bin metrekarelik, Bucalının nefes alacağı bir alana yakışan şey cezaevi olması değil, yeşil alan olmasıdır” dedi.

BUCA TRAFİĞİ SAÇ BAŞ YOLDURMAYACAK

Buca’nın maalesef trafiği ile ulaşılabilir bir kent olmaktan uzaklaştığını ifade eden Mustafa Arslan, “Cezaevinden sonraki ikinci en büyük hedefimiz; trafiği saç baş yoldurmayan bir Buca olacaktır. Açacağımız alternatif yollarla, araç alt ve üst geçitleri, kavşak düzenlemeleri, metro ve tramvayla takviye edilmiş toplu ulaşım hatlarıyla kolay ulaşılabilir bir Buca planlıyoruz” diye konuştu.

Arslan, yaklaşık 2 saat süren programda 59 projeyi tek tek anlattı. Özellikle Buca Belediyesine önemli gelir sağlayacak olan katı atık projesi, 5 yıldızlı öğrenci köyü, Park Orman Buca, Türkiye Parkı, sosyal market, Can Dostları Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi gibi önemli projelerin de detaylarını paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum