Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla’daki Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi askerlerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Tuzla’daki Milli Savunma Üniversitesi Harp Okulları Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat'ın doğusunda 2-3 hafta içinde kendi askerlerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak varsın gerisini karşımızdakiler düşünsün." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
31 Ağustos 2019 - 18:26

İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

'Birinci Dünya Savaşı'nda Kafkas, Irak, Filistin, Çanakkale ve Galiçya, Makedonya, Romanya cephelerinde savaşan Osmanlı ordusu kahramanlık hikayesidir.

Adana'dan Gaziantep'e pek çok yerde milletimizin kendi iradesi ile başlattığı Kuvayi Milliye hareketi kısa sürede düzenli orduya dönüşmüştür. Cumhuriyet döneminde de TSK dünyanın en modern araçlarıyla teçhiz edilerek ülkemizin bağımsızlığının teminatı olmuştur.

TSK istiklalimizin en büyük güvencesi olmaya devam etti, edecektir. FETÖ ihanet çetesinin pençesinden kurtardığımız Türk Silahlı Kuvvetlerimiz milletimizle çok daha sıkı bütünleşerek faaliyetlerine devam ediyor. Dünyanın her alanında yeniden yapılanmada bir dönemde bizim de savunma taktiklerimizi gözden geçirmemiz kaçınılmaz hale gelmiştir.

Son zamanlarda NATO pek çok anlamda çuvallamış olsa da bizim ve müttefiklerimiz için hala en önemli savunma olmayı sürdürüyor.

Ne NATO üyeliğinden ne de müttefiklerimizden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yoktur.

Müttefiklerimiz ile dayanışmayı hala değerli görüyoruz. Bu yapılar içinde daha güçlü bir yer edinmek istiyoruz. 18 yıl önce yerli ve milli savunma sanayine yönelik ürünleri üretirken bugün yüzde 70 üretir hale geldik.

Suriye’deki teröristlerin sınırlarımızı taciz ettikleri bir dönemde kimsenin samimi desteğini yanımızda bulamadık. Kendi gücümüzle hem DEAŞ’ı hem de bölücü terör örgütünü bozguna uğrattık. Bölücü terör örgütünün müttefikimiz olan bir ülkenin eteklerinin altına sığınarak varlığını sürdürmeye çalışması ayrı bir sorun.

'KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ'

Türkiye'ye Fırat'ın doğusunda bir güvenli bölge oluşturma tercihimizi tüm liderle paylaştık. Her ne kadar herkes bu teklifi olumlu karşılamış olsa da kimse bir adım atmadı. Bizim söylediğimiz güvenli bölge ile Amerika'nın istediği güvenli bölge konusunda makas çok açık. Bizim askerlerimizin güvenli bölgeyi kontrol etmesi dışında başka bir seçeneğe rıza gösteremeyiz. Kurulacak güvenli bölge ile ilgili çok fazla sabrımız yoktur. Kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. Birkaç hafta içinde istediğimiz gelişmeler yaşanmazsa kendi yolumuzu çizeceğiz.

Patriot satışı bize karşı bir baskı unsuru olarak kullanırsa, tercihimiz S-400'den yana olur. Nitekim de böyle oldu. Göreve geldiğimde bir SİHA bile Amerika'dan alamıyorduk. Şimdi İHA'larımızı ve SİHA'larımızı kendimiz yapıyoruz.

Şimdi gündemde F-35 var. 1 milyar 350 milyon dolar ödeme yaptık. Ortağı olduğumuz programdan bizi çıkarmaya çalışıyorlar. Pilotlarımız eğitilmiyor. Bu yüzden alternatif tedarik yollarına bakıyoruz. Geçenlerde bir havacılık fuarına gittik, rahatsız oldular. Gideceğiz tabii. Bu çalışmaları yürüterek yarının Türkiye'sini daha güçlü kılacağız. Hiç kimse Türkiye'yi köşeye sıkıştıramaz. Yaptırım tehditlerinin muhatabı olmayacağız.

Türkiye'yi 3. Dünya ülkelerinin şamar oğlanlarıyla karıştıranlara bunun böyle olmadığını ispatlamak boynumuzun borcudur.

"GERİSİNİ VARSIN ONLAR DÜŞÜNSÜN"

Türk milleti özgürlüğünü geleceği söz konusu olursa şehadeti en büyük mertebe olarak kabul eder. 

Türkiye kendisine 3 adım gelene 5 adım yaklaşmaktan imtina etmez. Tekrar ediyorum, 2-3 hafta içinde Fırat'ın doğusunda kendi askerimizle bölgeyi oluşturmaya başlamazsak gerisini varsın onlar düşünsün.

Bölgemizdeki kaosun yegane sorumluları aldıkları ahın altında ezilemeye mahkumdur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum