ESNAF TEMSİLCİLERİ BERGAMA'DA İFTARDA BULUŞTU

İzmir Esnaf Sanatkarları Odaları birliğinin 2018 yılı iftar programları ilçelerde gerçekleştirilen iftarlarla devam ediyor. Programlar çerçevesinde Kınık, Poyracık, Dikili, Bergama ilçelerinin

ESNAF TEMSİLCİLERİ BERGAMA'DA İFTARDA BULUŞTU

İzmir Esnaf Sanatkarları Odaları birliğinin 2018 yılı iftar programları ilçelerde gerçekleştirilen iftarlarla devam ediyor. Programlar çerçevesinde Kınık, Poyracık, Dikili, Bergama ilçelerinin

ESNAF TEMSİLCİLERİ BERGAMA'DA İFTARDA BULUŞTU
29 Mayıs 2018 - 15:08

 CEVDET ŞEN / BERGAMA

İzmir Esnaf Sanatkarları Odaları birliğinin 2018 yılı iftar programları ilçelerde gerçekleştirilen iftarlarla devam ediyor. Programlar çerçevesinde Kınık, Poyracık, Dikili, Bergama ilçelerinin odaların yöneticileri ile yerel yönetimlerin temsilcileri Bergama’da düzenlenen iftarda biraraya geldi.
İftara Kınık Kaymakamı Mustafa Ergün,Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kınık Emniyet Müdürü Mustafa Hakan Şengül, Kınık Esnaflar Odası başkanı Uğur Ağar,Poyracık Esnaf Odası Başkanı Turhan Gürkan ve Yönetim kurulu Üyeleri katıldı 

                     Dargınlıkları bitirin
Ramazan vesilesiyle oda yöneticilerinden kırgınlıklarını gidermelerini isteyen Mutlu, ‘“İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışını benimseyin. Dargın olmayın, küsmeyin. Ömür dargın kalacak kadar uzun değildir. Fakire fukaraya, garibe sahip çıkın. Yardım yapın ama kimseye göstermeyin.

Üyeler sizin varlık sebebinizdir. Ramazan'da gidin, destek verin. Yanlarında olun, iri olun, diri olun. Birbirinizin yükünü azaltın. Sevginin saygının olmadığı yerde ot bile bitmez. Kurumlarla iyi geçinin. Kurum yöneticilerini ziyaret edin, birlikte hareket edin. Devletinizin yanında olun. Bu ahilik teşkilatının bize yüklediği misyondur. Ananızı babanızı unutmayın. Ailenizin duası yanınızda olsun. Dua alırsanız paranız bereketlenir.’ dedi.

Empati yapmanın önemine de değinen Mutlu, ‘Nereden geldiğimizi unutmayın. Geldiğin yeri unutursan gideceğin yeri de bulamazsın. Empati yapın, 'ben olsaydım ne yapardım' demeyi ihmal etmeyin. En büyük sınav nefsi terbiye etmektir. Nefsin terbiyesi için sabredin. Zamanı gelmeden ağaç çiçek açmaz. Sabrın sonu selamettir. Her şeyin zamanını bekleyin. Bu dünya kimseye kalmaz. O yüzden eser bırakın, geride yaptıklarınız ile anılın. Arkanızdan "iyi adamdı" desinler.” diye konuştu.

Programda Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer selamlama konuşması yaptı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum