Karne hediyesi sinema keyfi

Geleceğin yönetmenleri sinema keyfi yaşadı

Karne hediyesi sinema keyfi

Geleceğin yönetmenleri sinema keyfi yaşadı

Karne hediyesi sinema keyfi
31 Ocak 2019 - 10:22

Buca’da yarıyıl tatili çocuklar için birbirinden keyifli etkinliklerle geçiyor.  Geçtiğimiz günlerde çektikleri kısa film ile Cannes ve Altın Kedi film festivallerine hazırlanan Roman çocuklar, Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde sinema keyfi yaşadı. Geleceğin yönetmenleri küçükler, patlamış mısır eşliğinde kendi çektikleri filmi beyaz perdede heyecanla izlerken, animasyon film gösterimleriyle de renkli dakikalar yaşadı. 

İnsana dokunan ve eğitimi ön planda tutan projeleriyle dikkat çeken Buca Belediyesi’nin, roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Göksu Mahallesi’ne kazandırdığı Charlie Chaplin Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, roman çocukların hayatına yepyeni bir boyut kazandırdı. Yönetmen olma hayali kuran Roman çocuklar, atölye eğitmenlerinin düzenlediği çalışmalar senaryolarını hazırlayıp kendilerinin rol aldığı  “Buca’dan Chaplin’e” adını verdikleri muhteşem bir kısa film çekip Cannes ve Altın Kedi Film Festivalleri için yola çıktı.

Hiç tecrübeleri olmamasına rağmen büyük bir cesaret gösterip film çekerek sinema aşklarını ortaya koyan Charlie Caplin Etüd Meslek ve Sanat Atölyesi kursiyeri çocuklar, yarıyıl tatilinde Başkan Levent Piriştina’dan en güzel tatil hediyelerini aldı. Tarık Akan Gençlik Merkezi’nde kendileri için ayrılan sinema salonunda macera ve heyecan yüklü animasyon filmleri büyük bir keyifle seyreden çocuklar daha sonra “Buca’dan Chaplin’e” adlı kendi kısa filmlerini ekranda bir kez daha izleme şansı yakaladı. Patlamış mısır eşliğinde birbirinden eğlenceli dakikalar yaşayan küçükler, Başkan Amcaları Levent Piriştina’ya kendilerine sundukları imkânlar için teşekkür etti.

YORUMLAR

  • 0 Yorum