Kerem Ali Sürekli'den:Tunç Soyer'e genel siyaset eleştirisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yakın ekibi ile birlikte İzmir medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Kerem Ali Sürekli'den:Tunç Soyer'e genel siyaset eleştirisi

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli yakın ekibi ile birlikte İzmir medya temsilcileri ile bir araya geldi.

Kerem Ali Sürekli'den:Tunç Soyer'e genel siyaset eleştirisi
06 Kasım 2019 - 00:21

SOYER'E GENEL SİYASET ELEŞTİRİSİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 7 aylık görev süresiyle ilgili soruya İl Başkanı Sürekli, "Daha öncede söyledim. 7 ay da kendi deyimiyle Tunç Bey’in ‘lay lay lom’. Seferihisar’daki dönemi için ‘lay lay lom’ diyordu, Büyükşehir’de de aynı. Geleceğe dair umut ışığı göremiyorum. Aziz Bey’den kalan aksaklıklar devam ediyor. Ulaşım sorunlarının çözümünde ilerleme yok. Koku sorunuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bu yaz hava cok sicak geçmedi, o nedenle koku pek fazla hissedilmedi. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyon aynı, ayrışması lazım. İzmir’de aşırı yağmur olursa yine sorun yaşayacağız. Soyer genel siyaset açıklamalarıyla öne çıkıyor. Hizmet etmek anlayışında değil ulusal çapta politika yapıyor. Seferihisar’da sürekli yurt dışına çıkmıştı. Aynı senaryo devam ediyor. Yine sık sık yurt dışına çıkıyor. Öyle çok bize alan açıyor ki yetişemiyoruz. Yapıcı olmaya da çalışıyoruz. 7 ay oldu. Anlayışlı olmaya çalışıyoruz. O kadar çok İzmir’in hassasiyetleriyle ilgili aykırı davranıyor ki… Barış Pınarı Harekatı terörle mücadelede önemli bir harekat çıkıyor mecliste operasyona ‘savaş’ diyor. Bu savaş söyleminin gayesini biliyoruz. Bütün söylemleri eylemleri belli bir amaç dahilinde yapılıyor. Kıbrıs açıklaması yapıyor. Sonra yalanlıyor. Genel Başkan Yardımcımız da ilgili gazete de açıkladı. Yeni bir açıklamaydı. Yerel özerklik konusunda açıklamalar yapıyor. Tehlikeli açıklamaları oluyor. Bunlar doğru şeyler değil. Tunç Bey doğru şeyler yapmıyor bu eylem ve söylemler gizli bir ajandası olduğunu gösteriyor.Onu yakından takip ediyoruz. 7 ayda hiçbir şey yok ortada. Sadece genel siyaset aykırı söylemler ve İzmir’le çelişen sözler var. Bunu bırakmalı İzmir’e bakmalı. Eleştirilerimiz artacak daha da sertleşebiliriz. Biz sadece 7 ay değil 5 yıl boyunca İzmir yararına olacak projelerde Büyükşehir’in ilçe belediyelerinin yanındayız ama onlar ayrımcılık yapıyor" yanıtını verdi.
Ak Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, basın buluşmasına beraberinde İl Başkan Yardımcıları Ali Aslan, Dilaver Kişili, Deniz Doğan ve Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal ile birlikte geldi. Toplantının başlangıcında görevde bulunduğu süreye ilişkin bir faaliyet tanıtım videosu izletilirken Başkan Sürekli, bir konuşma yapmak yerine basın mensuplarının sorunlarına cevap vermek istediğini söyledi. Herşeyden evvel Ak Parti'de de bir kongre sürecinin işlemeye başladığı hatırlatılarak yeniden aday olup olmayacağı sorulan Sürekli, "Ben İzmir'de uzun dönem hizmet etmek üzere görevlendirildim" dedi. Aday  mısınız sorusunun tekrarlanmasına da Başkan Sürekli aynı cevabı vererek, il başkanı olarak görevi sürdürme yönündeki kararlılığını dolayısıyla yeniden aday olacağının mesajını verdi.

Başkan Sürekli'ye yöneltilen ilk sorulardan biri de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in geride kalan görev süresi ile ilgili performansı oldu. Öncelikle Başkan Soyer'in yurt dışı gezilerine vurgu yapan Sürekli, Seferihisar'daki yurt dışı gezileri geleneğinin aynen devam ettiğini savundu. Sürekli, "7 ay da kendi deyimiyle Tunç Bey ‘lay lay lom’. Seferihisar’daki dönemi için ‘lay lay lom’ diyordu, Büyükşehir’de de aynen devam ediyor. Geleceğe dair umut ışığı göremiyorum. Aziz Bey’den kalan aksaklıklar devam ediyor. Ulaşım sorunlarının çözümünde ilerleme yok. İzmir'in su sorununu hükümet haletti ancak bir de koku sorunu var. Koku sorunuyla ilgili bir şey yapılmıyor. Bu yaz havalar serin geçtiği için o koku pek hissedilmedi. İzmir’de yağmur suyuyla kanalizasyon suyu aynı borulardan toplanıyor. Bunların ayrışması lazım. İzmir’de bu kış aşırı yağmur olursa yine aynı sorunları yaşayacağız" dedi.  

KARŞIYAKA STADI ENGELLERİ AŞTI 

Karşıyaka stadının gündeme getirilmesi üzerine de Karşıyaka Spor'un kongre üyesi olduğunu ve 2 dönem ikinci başkanı olarak görev yaptığını anlatan Sürekli, "O stat oraya yapılacak. Teknik sıkıntılar var. Bu konunun siyasallaşmasını istemiyorum. Şuandaki belediye bize yardımcı oluyor. Geçmişteki engellemeler olmasaydı Karşıyaka şuan stadında belki de Süperlig için oynuyor olacaktı. Ödenek tahsisi ve ihale tarihinin alınmasını bekliyoruz. Stat konusunu yakınen takip ediyoruz. Hem il başkanı hem de kongre üyesi olarak. Göztepe engellerle karşılaşmadı. Stadında oynuyor. Karşıyaka karşılaştı, engeller bitti ancak o günkü ekonomik koşullarla bugünkü ekonomik koşullar çok farklı" dedi. 

 

TEŞKİLATÇILIK KONUSUNDA BAŞARILIYIM

İl Başkanı olarak göreve geldiği günden beri teşkilatı yeniden toparlama ve motive etme noktasında ciddi çalışmalar yaptığını anlatan İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, "Teşkilatçılık konusunda iddialıyım, başarılıyım. Çünkü kurucu il teşkilat başkanıyım. O zaman İzmir 28 ilçeydi. İsmail Katmerciyle birlikte kurduk teşkilatları. Mahalle başkanlığı, ilçe başkanlığı, il başkan yardımcılığı, belediye başkan adaylığı, meclis üyeliği, grup sözcülüğü, vekillik yaptım. Bu konuda iddialıyım, teşkilatın ne düşündüğünü ne yapmak istediklerini iyi biliyorum. Genelde seçimlerden sonra genelde mola verilir. Biz mola vermedik. Tatil yapmadık. Birebir iletişimin, vefanın karşılığı var. Bu dönem İzmir teşkilatı AK Parti içinde Türkiye’nin lokomotifi olacak. Ankara ve İstanbul’da bu dönem muhalafette kaldık. İzmir’de yıllardır muhalefetteyiz. Muhalefet yapmayı öğrendik. Bağışıklık kazandık. Mücadelede direnç kazandık. Bu dönem motivasyonu yüksek götüreceğiz. İzmir’de sağlam teşkilat yapısı var. Sonuç almamış olabilirler ama mücadele etmişler. Bunların başına tecrübeli bir siyasetçi gelmiş. Güzel bir Büyükşehir grubumuz var. Uyum içinde çalışıp lokomotif olacağız. Oluyoruz da. Rekabet her alanda faydalı. İl ve ilçeler arası rekabet olmalı. Türkiye’deki teşkilatlar arasında tatlı rekabet olsun istiyoruz. İzmir süreci önde götürüyor şuanda. İzmir’de 30 ilçede eş zamanlı üye ziyareti yapıyoruz. Bugüne kadar 10 bin ziyareti geçtik. Şuan da İstanbul teşkilatı da aynı çalışmayı yapıyor. İzmir bu konuda rol model oldu. 2024 yılındaki yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara’yı geri alacağız ama ilk Büyükşehir’i kazanma haberi İzmir’den gelecek" iddiasını ortaya koydu. 

YENİ PARTİLER BİZİ KORKUTMUYOR

Ak Parti içinden kopan bazı isimlerin parti kurma hazırlığında olduğu, İzmir'den bu partilere kayma olup olmayacağı konusundaki bir soruya ise Sürekli, yeni partilerden hiç korkmadığını hatta onlarla hiç ilgilenmediğini belirterek cevap verdi. Sürekli, kendi partilerinden daha önce de kopan bazı isimlerin parti kurduğunu belirterek, "Türkiye partiler mezarlığı oldu" dedi. 

ELEKTRİK FABRİKASI KONUSUNDA BÜYÜKŞEHİR'İN YANINDAYIZ

Büyükşehir’in ihaleyle aldığı Elektrik Fabrikası’nın tahsisine yönelik Özelleştirme İdaresi bürokrasisinin olumsuz rapor verdiğini belirten Sürekli, bu konunun da hukuka uygun şekilde çözülmesi noktasında konunun takip edildiğini ancak elektrik fabrikası konusunda İzmir'in ve İzmir Büyükşehir Belediyesinin yanında olduklarını söyledi. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum