Maç: Karşıyaka’da kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağız

Karşıyaka’nın otopark, altyapı ve ulaşım gibi tüm temel sıkıntılarını çözecek projeleri kamuoyu ile p

Maç: Karşıyaka’da kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağız

Karşıyaka’nın otopark, altyapı ve ulaşım gibi tüm temel sıkıntılarını çözecek projeleri kamuoyu ile p

Maç: Karşıyaka’da kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağız
11 Mart 2019 - 08:33

Karşıyaka’nın otopark, altyapı ve ulaşım gibi tüm temel sıkıntılarını çözecek projeleri kamuoyu ile paylaşan Cumhur İttifakı AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç, hazırladığı projelerle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldığını söyledi. Kendisinden beklentinin çok fazla olduğunu ve bunun bilinciyle çalışmaya devam ettiğini belirten Maç, “45 yıldır yaşadığım, kültürüyle yetiştiğim Karşıyaka’ya hizmet etme düşüncesi bile beni heyecanlandırıyor. Söz veriyorum, Karşıyaka’yı hak ettiği hizmete hep birlikte kavuşturacağız. Karşıyaka’da kimseyi hayal kırıklığına uğratmayacağız” dedi. Özellikle ulaşım konusunda Karşıyaka halkının ciddi talepleri olduğuna dikkat çeken Maç, kendisinden beklentileri de boşa çıkarmayacağını vurguladı.

TAŞIT VE YAYA TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Karşıyaka’da hayata geçireceği bazı projeleri de detaylı olarak anlatan Maç, “Bir sahil kenti olan Karşıyaka’mızda sahil hattı üzerinde kara ve demiryoluna alternatif deniz ulaşımı arttırılarak, Karşıyaka-Bostanlı-Mavişehir ve Tema Adası arasında deniz taksiyle daha kolay ve hızlı ulaşım sağlanabilecek. Taksi dolmuşlar geri gelecek. Mevcut taksi dolmuş ve dolmuş güzergahları aynen korunacak. İlave olarak semt içinde kolay ulaşım hattı (midibüs) uygulaması başlatılacak. Şemikler ve Yalı mahallelerini ikiye ayıran İZBAN hattı nedeniyle oluşan mağduriyet, yaya ve taşıt yolunun yer altına alınmasıyla son bulacak. Karşıyaka Vapur İskelesi önünden geçen taşıt yolu da yer altına alınarak (battı-çıktı) bu alan vapur iskelesi önündeki alanla birlikte ‘meydan’ olarak tasarlanacak. Bu düzenleme ile taşıt ve yaya trafiği de rahatlayacak ” dedi.

CUMHURİYET VE İNÖNÜ MAHALLELERİ YENİDEN DOĞACAK

Maç, şöyle devam etti: “Karşıyaka’da, mahalli ölçekte yerleri tespit edilen toplam 34 adet alanda, asansörlü otopark yapılacak. Ayrıca Karşıyaka merkeze 500, Bostanlı merkeze bin 200 araç kapasiteli yer altı otopark alanı da hayata geçirilecek. Bunların yanı sıra Karşıyaka’nın en sağlıksız yapı stoğunun bulunduğu alanlardan biri olan Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinde yapılacak bütünsel imar planı ve kentsel taraşım projeleriyle; modern, yaşanabilir, güvenli, konforlu ve insan odaklı kentsel dönüşüm hayata geçirilecek. Proje 8 etaptan oluşacak ve dönüşüm, her ikişerli etap eş zamanlı başlayarak tamamlanacak. 2023 sonu bitmesini hedeflediğimiz bu bütünsel dönüşüm, mevcutta 750 bin metrekare alanda ve 10 bin konut için gerçekleşecek.”

KARŞIYAKA’NIN ADASI VAR

Mavişehiraçıklarında karaya yaklaşık 5 kilometre mesafede bulunan ve atıl durumdaki adanın da “Tema Adası” olarak projelendirileceğini söyleyen Maç, “Tema adasında eğlence, dinlence, balık tutma, seyir amaçlı tesislerin yanı sıra su altı akvaryumu, deniz müzesi, dalış kulübü, deniz ürünleri satış ünitesi de tasarlandı. Adaya ulaşım, Mavişehir kıyısında yapılacak iskeleden, Bostanlı ve Karşıyaka iskelelerinden deniz taksileri ile sağlanacak” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum