Maraton İzmir için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12 Nisan 2020’de düzenlenecek Maraton İzmir’i tanıttı.

Maraton İzmir için geri sayım başladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 12 Nisan 2020’de düzenlenecek Maraton İzmir’i tanıttı.

Maraton İzmir için geri sayım başladı
24 Şubat 2020 - 19:16

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenecek Maratonİzmir’in tanıtımı kentin en sevilen koşu alanlarından Kültürpark’ta yapıldı. Maraton İzmir 12 Nisan 2020 tarihinde, 5 ve 10 kilometrelik koşularla birlikte yapılacak. Bir gün önce ise Kültürpark içinde çocuk koşusu düzenlenecek. Böylece İzmir, iki gün boyunca 7’den 70’e herkesin katılımıyla maraton coşkusunu yaşayacak. 10 bin kişinin katılması beklenen Maraton İzmir bir ilke de imza atacak. Daha önce kentte düzenlenen en uzun koşu Uluslararası 9 Eylül İzmir Yarı Maratonu’ydu. Körfez hattı boyunca ilerleyen 42 kilometrelik maraton koşusu, İzmir’in tarihine kentte düzenlenen en uzun mesafeli koşu olarak geçecek.
 
İki günde dört koşu
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maraton İzmir’i üç yıl içinde marka olacak uluslararası bir organizasyona dönüştürmeyi hedefliyor. Kültürpark’ın Lozan Kapısı’nda yapılan tanıtım toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, organizasyonun 10-12 Nisan arasında şenlik havasında geçeceğini belirtti. Tunç Soyer, “Maraton ince çalışılması gereken bir organizasyon ve bu konuda federasyonumuza, destek verecek kurumlara teşekkür ediyorum. Maraton organizasyonları dünyanın her yerinde kentleri öne çıkartır. İzmir’in bu maratonla dünyaya söyleyecek sözü var. Maraton İzmir dünyada eğimi en düşük maraton parkuru olma özelliğini taşıyor. Dünyanın her yerinden rekor denemesi yapmak isteyen maratoncular buraya gelecek ve rekor denemeleri yapacak. Maraton İzmir tüm bu s porculara ev sahipliği yapacak. İzmir’i maratonuyla gelecek yıllarda çok konuşulacak bir şehir haline getirmek istiyoruz” dedi.
 
Çocuklara özel koşu
Çocuklar için özel bir etkinlik düzenleneceğini de dile getiren Soyer, “Çocuklarımız burada farklı yaş kategorilerinde rekabet edecek. Sporun ve koşunun güzelliğiyle tanışacak. Aynı zamanda 5 ve 10 kilometre olmak üzere iki farklı koşu da olacak. 11 Nisan’daki çocuk koşusu ise 100. Yılını kutlayacağımız 23 Nisan’ın altyapısını oluşturacak” açıklamasını yaptı.
 
35 numaralı atlet Tunç Soyer
“İzmir’in sorunlarını çözebilmek için ilk önce İzmir’in dünya kenti yapılması lazım” diyen Soyer sözlerini şöyle noktaladı: “Daha önce söylediğimiz gibi İzmir’in dünya kenti olması meselesini, İzmir’in tüm sorunların daha fazla önemsiyoruz. Dünyayı İzmir’e taşırsanız sorunlarla başa çıkma noktasında daha güçlü olursunuz. Önce bütün meseleleri çözelim sonra dünya kenti olalım ifadesi doğru değil. İzmir’i yaratıcı endüstrilerin, çağdaş teknolojilerin kenti yapacağız ve bütün dünyayı davet edeceğiz. Şehirdeki aksaklıkları da birlikte bitireceğiz. İzmir’in dünyaya tanıtılmasına vesile olacak Maraton İzmir’in hayırlı olmasını diliyorum” Başkan Soyer, Maraton İzmir’de 35 numara ile yarışacağını da açıkladı.
 
 
Körfez boyunca koşulacak
Maraton İzmir, Adidas’ın ana sponsorluğunda ve Yalı Spor’un desteğiyle hayata geçiriliyor. İzmir tarihinin ilk maratonu, Kültürpark-Alsancak-Karşıyaka-Konak-İnciraltı güzergahını izleyerek, Körfez hattı boyunca 42 kilometrelik bir parkurda atletleri yarıştıracak.
 
Maraton festival havasında
Maraton coşkusu, 10 Nisan’da başlayacak. 10-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Maraton Festivali şehri harekete geçirecek. Lozan kapısı girişine kurulacak festival sahnesi, üç gün boyunca heyecanı canlı tutacak. Burası aynı zamanda iletişim alanı olarak kullanılacak. Etkinlik alanında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmalar da olacak. Eğitim, seminer ve konser etkinlikleri yapılacak.
 
Orman için kayıt olun
Şimdiye kadar maratonzimir.org adresinden 2 bin koşucunun kayıt yaptırdığı Maraton İzmir’e katılan herkes için bir fidan dikilerek Maraton Ormanı oluşturulacak.
 
Çocuk koşusu
11 Nisan’da Kültürpark içinde Pınar şirketinin ana sponsorluğunda yapılacak İzmir Çocuk Koşusu ise bu yıl 100. yılı kutlanan 23 Nisan kutlamalarının önemli bir ayağını oluşturacak. Yaklaşık beş bin çocuğa ulaşması hedeflenen etkinlikle İzmir’in farklı sosyal çevrelerinden çocuk ve ailelerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş grupları için Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek. Çocukalara aynı tarihlerdeki kitap fuarında kullanabileceği hediye çekleri dağıtılacak.
 
Maraton festival havasında
Maraton coşkusu, 10 Nisan’da başlayacak. 10-12 Nisan tarihleri arasında yapılacak Maraton Festivali şehri harekete geçirecek. Lozan kapısı girişine kurulacak festival sahnesi, üç gün boyunca heyecanı canlı tutacak. Burası aynı zamanda iletişim alanı olarak kullanılacak. Etkinlik alanında çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sponsor firmalar da olacak. Eğitim, seminer ve konser etkinlikleri yapılacak.
 
 
Çocuk Koşusu
11 Nisan’da Kültürpark içinde Pınar ana sponsorluğunda yapılacak İzmir Çocuk Koşusu ise, bu yıl 100. yılı kutlanan 23 Nisan kutlamalarının önemli bir ayağını oluşturacak. Yaklaşık beş bin çocuğa ulaşılması hedeflenen etkinlikle İzmir’in farklı sosyal çevrelerinden çocuk ve ailelerin bir araya getirilmesi amaçlanıyor. 8-10, 10-12 ve 12-14 yaş grupları için Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek. Aynı tarihlerdeki kitap fuarından katılımcı çocuklara alışveriş yapmaları için hediye çeki dağıtılacak.
 
Koşu Güzergahları
 
• Maraton (42 km)
12 Nisan’daki yapılacak üç koşunun başlangıç ve bitiş noktası Lozan Meydanı’nı olacak.  Pazar günü saat 8.00’de başlayacak 42 kilometrelik maraton koşusunda sporcular Lozan Meydanı Meydanı’ndan yarışa başlayacak. Alsancak Gar, Bayraklı ve Altınyol’dan geçen sporcular, Karşıyaka girişindeki Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı’ndan geri dönecek. Bayraklı ve Alsancak’tan tekrar geçecek koşucular, Konak ve Göztepe güzergahından İnciraltı Kent Ormanı’na ulaşacak. İnciraltı’ndaki bu noktadan geri dönerek Göztepe, Konak, Alsancak’ı geçip bitiş noktası Lozan Meydanı’na varacak.
 
• 10 kilometre koşusu
10 kilometre koşusu Lozan Meydanı’ndan saat 08.15’te başlayacak. Sporcular Alsancak Gar’ını geçip Arkas binası önünden dönüp, Alsancak-Lozan Meydanı güzergahında bitiş noktasına ulaşacak.
 
• 5 kilometre koşu
12 Nisan’da 08.30’da Lozan Meydanı’ndan başlayacak Halk Koşusu da Vasıf Çınar Bulvarı, Cumhuriyet Meydanı, Kordon Otel güzergahını kullanıp otelin arkasından dönerek Kordon Boyu, Şair Eşref Bulvarı parkurunu geçecek ve Lozan Meydanı’nda yarışı bitirecek.
 
• Çocuk koşusu
Kültürpark Lozan Kapısı girişindeki havuzun etrafında yapılacak koşu alanında tüm çocuklar, üzerinde 35 yazan formalarını giyecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum