PASTACILAR İZMİR'DE BULUŞACAK

İzmir, uluslararası çapta bir büyük organizasyona hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinlikte dünyanın pastacısı İzmir’de buluşacak. Meslek örgütlerinin tümünün birlikte gerçekleştireceği etkinlik Kültürpark’ta düzenlenecek GÜRKAN GENÇ

PASTACILAR İZMİR'DE BULUŞACAK

İzmir, uluslararası çapta bir büyük organizasyona hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleştirilecek etkinlikte dünyanın pastacısı İzmir’de buluşacak. Meslek örgütlerinin tümünün birlikte gerçekleştireceği etkinlik Kültürpark’ta düzenlenecek GÜRKAN GENÇ

PASTACILAR İZMİR'DE BULUŞACAK
19 Haziran 2019 - 12:52

27-29 Eylül 2019 tarihleri arasında İzmir’de düzenlenecek olan PASTART İZMİR- Uluslararası Pastacılık, Tatlıcılık, Şekercilik ve Unlu Mamuller Festivali’nin tanıtım toplantısı yapıldı. 

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice ve federasyona bağlı 60 oda başkanının birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında festivalin hedefleri açıklandı. 20 ülkeden 500 firma, 1000’i aşkın pasta şefi ile birlikte düzenlenecek etkinlik, Kültürpark’ta gerçekleştirilecek.

Tadımlar, tanıtımlar, söyleşiler ve atölyeler ile renklenecek etkinlikte,Dünya Pastacılık Kupası başta olmak üzere pastacılık yarışmalarının yanısıra bir dünya rekoru kırılması hedefleniyor.

3 KM’LİK FESTİVAL PASTASI

İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası üyeleri ve festival katılımcılarının birlikte hazırlayacağı ve tam 3 km uzunluğunda olması planlananFestival Pastası ile dünya rekoru kırılması amaçlanıyor. Kültürpark geneline kurulacak özel bir stantta yapılacak Festival Pastası için 1000 pasta şefi birlikte çalışacak.

1 MİLYON ZİYARETÇİ

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice, festivale ilişkin bilgi verdiği basın toplantısında 1 milyon ziyaretçi hedeflediklerini bildirdi. Yenice “Amacımız, Türk Mutfağı’nın en güçlü olduğu alanlardan biri, unlu mamullerdeki lezzet zenginliğini bir kutlama ile kanıtlamak ve ihraç ürünleri yelpazesine taşımak. 81 ilimizde 104 ihtisas odası ve 130.000’i aşkın işletme ile sektörün Türkiye’deki Anayasal yetki ve sorumluluk sahibi en büyük esnaf temsilcisi olan federasyonumuz, tedarikçi firmalarıyla birlikte bir büyük aile.

 

Ekonomik değeri 65 milyar dolara ulaşan sektörümüzün artık ihracata yönelen bir vizyona sahip olması gerekiyor.  İzmir’i seçmemizin nedeni ise festivalimizin temel özelliği ile bütünleşmesi; Türk mutfağının modern kanadı pastacılık ile geleneksel kanadı tatlıcılığı birlikte sunacağız. İzmir’in bu konuda en uygun il olduğunu düşünüyoruz. Tüm oda başkanlarımızın desteğiyle düzenlenecek festivalin iki büyük hedefi var; ilki daha ilk yılında dünya mutfak organizasyonları listesine üst sıralardan girmek. Diğer hedef ise 1 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmak.  İzmir ve çevre illerden vatandaşlarımızın festivalimize yoğun ilgi göstereceğini umut ediyoruz ” dedi.

İzmir Tatlıcılar ve Pastacılar Odası Başkanı İhsan Esen konuşmasında festivalin yeme içme yelpazesinin, pastanın yanısıra tatlıdan böreğe unlu mamullerin tümünü kapsayacağını belirtti. Esen, “Pastacılar,  lokmacılar, boyozcular, gevrekçiler, şekerciler, dondurmacılar, börekçiler, gözlemeciler… İzmir lezzetlerini üreten herkes, hepimiz burada olacağız. İnanıyoruz ki; İzmir yeni bir marka değere kavuşacak” dedi.




20 ÜLKEDEN PASTA ŞEFİ

Etkinliğin uluslararası ayağı ve yarışmalar kısmını üstlenen Türkiye Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu Başkanı Gökhan Tufan ise üç gün sürecek festival kapsamında 20 ülkeden gelecek ve Türkiye’den katılacak pasta şeflerinin yarışacağını bildirdi. Tufan “Festivalimizin Türk mutfağı, gastronomisi ve turizmine önemli katkılar sağlayacağını düşünüyoruz. Aynı malzemeler ile farklı lezzetler yaratacak şeflerimizin katılacağı yarışmaların yanısıra binbir çeşit ürün ile İzmir’e büyük heyecan yaşatacağımıza inanıyoruz” yorumunda bulundu.

Türkiye’nin farklı illerinden gelen 60 oda başkanının katılımıyla gerçekleşen basın toplantısında ayrıca, festivalin söyleşiler koordinatörünün yazar Nejat Yentürk olduğu, festivalin sosyal sorumluluk faaliyetlerinin ise ödüllü Elele Cafe projesiyle dikkati çekenAnadolu Otizm Vakfı tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum