Serter, TMMOB'un Çeşme raporunu TBMM gündemine taşıdı
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Cumhurbaşkanı Kararnamesiyle 2019’da gündeme gelen ve halktan bir süre gizlenen Çeşme Turizm ve Kültür Koruma ve Geliştirme Bölgesi'ne dair 2 yıl sonra TMMOB tarafından yayınlanan raporu gündeme getirdi. Serter şöyle konuştu: "Çeşme yandaşlara peşkeş çekilmeye çalışılıyor, 25 milyar dolar değerinde olduğu söylenen proje, halkın kasasına değil birinin cebine gitmesi için planlanıyor. TMMOB'un raporunda da söylendiği gibi geleceğimize darbe vuruluyor. Çeşme'mizin, Türkiyemizin, gelecek nesillerimizin varlıkları yok ediliyor. Doların yeşilini değil doğanın yeşilini koruyun."
" Sektörü turizm emekçileriyle şaha kaldırmak boynumuzun borcu olsun"
İzmir Milletvekili Bedri Serter, Bakanlığın "Eğlenin, aşılandım" reklamını da TBMM Genel Kurulu'na taşıyarak "Bu iktidarın turizme kaybettirdiklerini biz en yakın iktidarımızda yeniden kazandıracağız. Turizmi en yakın iktidarımızda dünyanın yeniden parlayan yıldızı yapmak, turizm emekçileri ile birlikte şaha kaldırmak boynumuzun borcu olsun" diye konuştu.
Serter'den Turizm Teşvik Kanunu eleştirisi
İzmir Milletvekili Bedri Serter, turizmin iktidarın oyuncağı haline geldiğini söyledi. Serter, "Turizmin sorunları gün geçtikçe dağ gibi oluyor ve bu iktidar çözümü hep turizmcinin cebinde arıyor. Teşvik edilen turizm değil yeşil alanların ve tabiat varlıklarının yok edilmesidir. AKP'nin bitmek bilmeyen servet arttırma arzusu ve iş bilmezliği turizmi bitme noktasına getirmiştir " dedi.

15 Temmuz 2021 - 18:25
YORUMLAR